Østersen: en skattekiste av ernæringsmessige fordeler

 Det er i høytiden franskmennene spiser mest. Østers er verdsatt for sin salte smak og delikate kjøtt. Andre fordeler: dens lave kaloriinntak og dens rikdom på mineraler.

Østers er fortsatt en viktig mat på feriebord på slutten av året. Og det er bra, fordi de beste månedene å smake det er de i "R", fra september til april. Selvfølgelig kan amatører glede seg over det hele året.

To typer spiselige østers

Østersen inneholder et delikat kjøtt, mer eller mindre konsistent. Denne skinnende kroppen er oftest utstyrt med en hvitgrå farge, men den kan også være grønn. Det finnes to typer spiselige østers:

den flate østersen har et ømt kjøtt, og smakene av jod og salt er svært uttalt i munnen. Den er preget av sin runde form og veier fra 20 g til 100 g eller mer. Varianter av flat østers er bouzigue (Thau-bassenget), Belon (nordre Bretagne), Gravette (Arcachon-bassenget), Pied de cheval (Canacale).

Stillehavsøsters Den hule østersen har hvitt, grått eller grønt kjøtt (tynn av klar grønn) og veier fra 30 g til 150 g, eller enda mer. De fleste østersene kommer fra Charente-Maritime: det er Marennes Oléron.

En lett, men nærende mat 


Hvis du er på diett, ikke vær redd for østers! "For et dusin av denne mollusk, telle 100 kcal og bare 3 g lipider (fett)," forklarer Dr. Patrick Serog, ernæringsfysiolog i Paris.

Og hvis østers inneholder lipider, er de for det meste umettede fettsyrer (omega-3). Disse gode fettstoffene bidrar til å redusere dårlige kolesterolnivåer og beskytte deg mot kardiovaskulær sykdom. Østers kan klassifiseres som den minst kolesterolrike maten fordi de inneholder mellom 35 og 50 mg per 100 g.

Østers er rik på mineraler og vitaminer


Østers er veldig rik på mineraler og sporstoffer, og gir fosfor (95 mg / 100 g), et mineral som gir energi og bidrar til god helse av tenner og bein, og jern (2,1 mg / 100 g), nyttig for å forhindre anemi. Åtte østers oppfyller dermed alle de daglige jernbehovene hos kvinner (2 mg per dag mellom puberteten og overgangsalderen).

Denne maten tilbyr også gode inntak av kobber (1,4 mg / 100 g), kalsium (77,9 mg / 100 g) og sink (26,8 mg / 100 g). Dette siste sporelementet hjelper spesielt til med å stimulere immunforsvaret.

Til disse næringsstoffene legges til et høyt innhold av vitaminer, spesielt de i gruppe B.

Tall for å definere størrelsene på østersen


Størrelsene på den flate østersen:

000: vekten varierer mellom 120 og 100 g.
00: vekten varierer mellom 90 og 100 g.
0: vekten er 80 g.
1: vekten er 70 g.
2: vekten er 60 g.
3: vekten er 50 g.
4: vekten er 40 g.
5: vekten er 30 g.
6: vekten er 20 g.

Størrelsene på den hule østersen:

1: vekten varierer fra 120 til 150 g.
2: vekten varierer fra 86 til 120 g
3: vekten varierer fra 66 til 85 g
4: vekten varierer fra 46 til 65 g
5: vekten varierer fra 30 til 45 g.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel